10 συμβουλές για την επιτυχημένη διαχείριση βραχυχρόνιων μισθώσεων

Διαχείριση βραχυχρόνιων μισθώσεων

Share This Post

Δείτε μια εκτίμηση των εσόδων που μπορείτε να κερδίσετε!

360 lettings

360 Lettings
4.8/5 - (13 votes)

Διαχείριση βραχυχρόνιων μισθώσεων

Εάν σκέφτεστε να ασχοληθείτε με την βραχυχρόνια μίσθωση του χώρου σας υπάρχουν στις μέρες μας δεκάδες πλατφόρμες προβολής και προώθησης του χώρου σας. Τα τελευταία χρόνια η βραχυχρόνια ενοικίαση ακινήτων ήταν σε αυξητική πορεία. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή είχε η ραγδαία ανάπτυξη της Airbnb. Δεκάδες εταιρείες διαχείρισης βραχυχρόνιων μισθώσεων και χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων παρατηρώντας αυτήν την πρόοδο της συγκεκριμένης αγοράς θέλησαν να ασχοληθούν με αύτη. Αρκετά από τα καταλύματα αυτά είχαν καταπληκτική πορεία μισθώσεων ενώ άλλα μέτρια.  Με την πάροδο των χρόνων παρατηρήσαμε όσα μπορούν να συμβάλουν στην επιτυχημένη πορεία των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb.  

Οι ποιοτικές φωτογραφίες κάνουν τη διαφορά

Ο χρόνος και τα χρήματα που πρόκειται να επενδύσετε για την  λήψη φωτογραφιών αξίζει τον κόπο. Οι φωτογραφίες της κατοικίας σας θα αποτυπώνουν το χαρακτήρα του χώρου σας, της γύρω περιοχής και όλες τις ανέσεις που παρέχονται. Ωφέλιμο είναι  να προσλάβετε έναν επαγγελματία φωτογράφο.  Οι επαγγελματικές φωτογραφίες μπορούν να βοηθήσουν την καταχώρισή σας να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Και όπως λέμε μία εικόνα χίλιες λέξεις. Να θυμάστε ότι όσο καλή δουλειά κι αν έχετε κάνει, όσο κόπο και μεράκι έχετε καταβάλει ο υποψήφιος φιλοξενούμενος σας θα μπορέσει να το αντιληφθεί μονάχα από ποιοτικές και επαγγελματικές φωτογραφίες.  Οι καλές φωτογραφίες φέρνουν περισσότερες κρατήσεις!

Αφιερώστε χρόνο

Η βραχυχρόνια σε σύγκριση με την μακροχρόνια ενοικίαση ενός ακινήτου απαιτεί σημαντική δέσμευση χρόνου. Η άμεση και ποιοτική επικοινωνία με τον φιλοξενούμενο σας είναι σημείο κλειδί για την εξασφάλιση καλών κριτικών. Οι καλές κριτικές επηρεάζουν άμεσα τις επόμενες σας κρατήσεις. Να είστε προετοιμασμένοι να αφιερώσετε ένα μέρος του χρόνου σας καθημερινά, διότι η απόκτηση καλών κριτικών απαιτεί πολλαπλές αλληλεπιδράσεις με τον οικοδεσπότη. Είναι απαραίτητη, λοιπόν, η συνεχής προσοχή στις ειδοποιήσεις και η αμεσότητα σας  στις απαντήσεις.

Φιλικότητα

 Είναι σημαντική η πρώτη εντύπωση γι’ αυτό η φιλικότητα αποτελεί σπουδαίος  παράγοντας για τους οικοδεσπότες. Οι επιτυχημένοι οικοδεσπότες είναι συχνά αυτοί που μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους ως επισκέπτη. Μία καλή, φιλική και ευχάριστη υποδοχή,  καθώς και η γρήγορη και ευχάριστη απάντηση των ερωτημάτων που έχουν οι επισκέπτες, δημιουργούν καλές σχέσεις και αυξάνονται οι πιθανότητες να σας επιλέξουν, να έρθουν ξανά, να σας προτείνουν, να σας γράψουν μία καλή κριτική. Καλό είναι λόγω της πανδημίας covid-19 να ρωτάμε τους φιλοξενούμενους μας αν θέλουν να τους υποδεχτούμε προσωπικά, διαφορετικά να μπορούν να εισέλθουν στον χώρο φιλοξενίας χωρίς καμία προσωπική επαφή. 

Εξατομικευμένη εμπειρία

Για να ξεχωρίσετε στις πλατφόρμες προώθησης αναφέρετε αναλυτικά τι προσφέρετε στον χώρο που ενοικιάζετε. Στις μέρες μας λόγω της τηλεργασίας στις κύριες αναζητήσεις  βρίσκονται τα καταλύματα που έχουν wifi και καλή ταχύτητα internet. Να θυμάστε ότι ο φιλοξενούμενος μας είναι ωφέλιμο να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον όπου οι ανέσεις που του παρέχονται να ικανοποιούν τις προσδοκίες του. Καλό θα είναι να επισημάνουμε τις δυνατότητες της τοποθεσίας του καταλύματος όπως για παράδειγμα αν έχουμε ένα σπίτι που κατα κύριο λόγο προτείνεται για οικογένειες, χρήσιμο  είναι να αναφερθεί αν υπάρχει κάποιος παιδότοπος, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο  κτλ. κοντά στην τοποθεσία σας. Αυτό βοηθάει αρκετά στην επιλογή του δικού σας καταλύματος έναντι κάποιου άλλου. 

Διαχείριση βραχυχρόνιων μισθώσεων
Διαχείριση βραχυχρόνιων μισθώσεων

Ορθή Τιμολογιακή πολιτική 

Ένας από τους κύριους λόγους για τον οποίο αρκετοί φιλοξενούμενοι ενοικιάζουν την ιδιοκτησία σας είναι το γεγονός ότι αρκετές φορές αποτελεί οικονομικότερη λύση από τη διαμονή τους σε ένα ξενοδοχείο. Η ορθή τιμολόγηση της καταχώρισης μπορεί επίσης να αυξήσει την πιθανότητα των κρατήσεων και με τη σειρά της να δημιουργήσει ένα πολλαπλάσιο αποτέλεσμα εσόδων που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία μιας επιτυχημένης διαχείρισης. Υπάρχουν αλγόριθμοι δυναμικής τιμολόγησης που χρησιμοποιούνται από εταιρίες διαχείρισης τουριστικών καταλυμάτων (360 Lettings.gr) και μπορούν να βοηθήσουν στην δημιουργία ανταγωνιστικών τιμών και την αύξηση των κερδών σας. 

Χρόνος απόκρισης

Η δημιουργία πρότυπων μηνυμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο όταν απαντάτε σε ερωτήσεις από υποψήφιους επισκέπτες. Η άμεση απόκριση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες των υποψηφίων επισκεπτών να κάνουν κράτηση. Η 360 Lettings με την εμπειρία και την εκπαίδευση του προσωπικού της απαντάει άμεσα στα μηνύματα των υποψηφίων επισκεπτών διασφαλίζοντας μία ποιοτική επικοινωνία με άμεσο όφελος την αύξηση κρατήσεων και επομένως των εσόδων σας. 

Εγκατάσταση συστήματος απομακρυσμένου ελέγχου κλειδώματος 

Εάν οι επισκέπτες σας επιθυμούν να καθυστερήσουν στην άφιξη τους πέρα από την προβλεπόμενη ώρα check-in ή επιθυμούν την άφιξη τους στο επιλεγμένο κατάλυμα χωρίς την επαφή με τρίτους (αυτό κυρίως οφείλεται στην πανδημία covid-19), είναι ωφέλιμο να έχουμε ένα σύστημα φύλαξης κλειδιών ή ένα αυτοματοποιημένο σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου κλειδώματος πόρτας. Με αυτόν τον τρόπο, οι οικοδεσπότες δεν θα χρειαστεί να περιμένουν έως αργά το βράδυ για να δώσουν στους επισκέπτες τους τα κλειδιά. Οι επισκέπτες ουσιαστικά μπορούν να κάνουν check-in στην κατοικία ό,τι ώρα επιθυμούν. 

Γνώση των βασικών αρχών 

Οι νόμοι σχετικά με την ενοικίαση ενός ακινήτου διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τους συγκεκριμένους νόμους της χώρας σας για τη βραχυχρόνια μίσθωση. Σημαντικές πληροφορίες θα βρείτε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων και στην ΑΑΔΕ

Υπηρεσία καθαρισμού

Η καθαριότητα του ακινήτου σας αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την προσέγγιση όλο και περισσότερων επισκεπτών. Ένας κύριος λόγος για  να μείνουν οι φιλοξενούμενοι σας απολύτως ικανοποιημένοι είναι ένα καθαρό και άνετο περιβάλλον το οποίο προσφέρετε.

Λεπτομέρεια

Είναι ωφέλιμο να εξετάσετε το ενδεχόμενο να έχετε επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία, ταινίες και επιλογές ψυχαγωγίας για τους επισκέπτες σας. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα διαθέτει καρυκεύματα, καφέ και τσάι. Ορισμένοι οικοδεσπότες θα έχουν ακόμη και ένα μπουκάλι κρασί για τους επισκέπτες κατά την πρώτη άφιξή τους. Επιπλέον σε καταλύματα με υψηλή τιμή ενοικίασης (π.χ. βίλες) παρέχουν δώρα καλωσορίσματος.

Συμπέρασμα

Η Airbnb άλλαξε σημαντικά τη φύση της βραχυπρόθεσμης αγοράς ενοικίασης ακινήτων. Η ορθή διαχείριση καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης μπορεί να προσφέρει επιπλέον εισόδημα για τους οικοδεσπότες. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει ενδελεχώς να εφαρμόζουμε τουλάχιστον τους δέκα λόγους που αναφέρθηκαν δίνοντας έμφαση στον κάθε ένα ξεχωριστά. Η προσωπική εμπειρία, το μεράκι μας και η φιλοξενία που μας διακρίνει θα επιφέρει την αύξηση των κρατήσεων, την αύξηση των καλών κριτικών και ως αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων.  

Δείτε μια εκτίμηση των εσόδων που μπορείτε να κερδίσετε!

360 lettings

360 Lettings

More To Explore

θέλετε να αυξήσετε τις κρατήσεις σας?

Η Ομάδα της 360 lettings Είναι δίπλα σας