Digital Nomads

Share This Post

Δείτε μια εκτίμηση των εσόδων που μπορείτε να κερδίσετε!

360 lettings

360 Lettings
5/5 - (17 votes)

Οι ψηφιακοί νομάδες είναι επαγγελματίες – εργαζόμενοι που επιλέγουν να εργάζονται σε μέρη ανεξάρτητα από την τοποθεσία και να εξερευνούν τον κόσμο ταυτόχρονα, αντί να βρίσκονται μόνιμα σε ένα γραφείο σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Πολλοί που επιλέγουν αυτόν τον τρόπο εργασίας είναι κυρίως προγραμματιστές, εικονικοί βοηθοί, ψηφιακοί έμποροι, καθηγητές και σχεδιαστές γραφικών – αλλά στην πραγματικότητα οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να γίνει στο διαδίκτυο και δεν απαιτεί φυσική παρουσία είναι υποψήφια.

Μία από τις πιο ελκυστικές πτυχές του ψηφιακού νομαδικού τρόπου ζωής – εκτός από το να βλέπεις τον κόσμο και να πίνετε μαργαρίτες στην παραλία – είναι η ευκαιρία να εργαστείτε σε μέρη με χαμηλό κόστος ζωής. Αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους να τιμολογούν τις υπηρεσίες τους ανταγωνιστικά και να κερδίζουν ακόμα μια καλή διαβίωση.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να γίνουν ψηφιακοί νομάδες και ορισμένοι προβλέπουν ότι έως το 2021 περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους θα έχουν την ελευθερία να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Τους τελευταίους έξι μήνες, κορυφαίες εταιρείες, όπως το Twitter, το Facebook, το Google, το Amazon, το Spotify, το Shopify, το Salesforce, το PayPal, το Uber και μια σειρά άλλων, ανακοίνωσαν ότι οι υπάλληλοί τους ενδέχεται να εργάζονται από το σπίτι για το άμεσο μέλλον.

Καθώς περισσότερες εταιρείες υιοθέτησαν αυτήν την προσέγγιση, φαίνεται ότι η απομακρυσμένη εργασία είναι το νέο πρότυπο. Τα πρόσφατα νέα από την Amazon, την Google και το Facebook υποδηλώνουν ότι δεν θα είναι τόσο απλό. Αντιμετωπίζοντας την τάση, αυτές οι εταιρείες έχουν σχέδια να μισθώσουν ακίνητα σε μεγάλες πόλεις. 

Η Google σχεδιάζει να δημιουργήσει μια κοινότητα μικτής χρήσης για να εργάζονται και να ζουν οι εργαζόμενοι στην ίδια πανεπιστημιούπολη που ανήκει στην εταιρεία. Μπορεί να αρχίσουμε να βλέπουμε ένα υβριδικό σύστημα στο οποίο οι άνθρωποι έχουν την επιλογή να επιλέξουν να εργάζονται στο γραφείο ή στο σπίτι ή συνδυάζοντας και τα δύο.

Η Airbnb έχει πληγεί σοβαρά από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Έχει σημειωθεί σημαντική πτώση των αεροπορικών ταξιδιών και των διακοπών σε μακρινές εξωτικές τοποθεσίες. Αξιοποιώντας την ευκαιρία να προσελκύσει εργαζόμενους-νομάδες και λάτρεις της περιπέτειας, η εταιρεία έγραψε στο blog της, «Ενώ οι ταξιδιώτες έχουν κάνει κράτηση εδώ και πολύ καιρό με την Airbnb για να ταξιδέψουν και να εξερευνήσουν νέους πολιτισμούς, η Airbnb είναι πλέον μια επιλογή για τους περισσότερους επισκέπτες που είναι αρκετά τυχεροί να έχουν την ευκαιρία να εργαστούν από οπουδήποτε».

Η Airbnb ισχυρίζεται ότι βλέπει μια αύξηση στους ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για απομακρυσμένη εργασία και βραχυπρόθεσμες μετακινήσεις. Σύμφωνα με την εταιρεία, “οι επισκέπτες που κάνουν κράτηση για μακροπρόθεσμη διαμονή συχνά αναζητούν τοποθεσίες με πρόσβαση στη φύση και έξω από πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές, και μερικές ακόμη σε κοντινή απόσταση από μεγάλες πόλεις”. 

Το έτος 2021 φαίνεται να είναι το έτος των ψηφιακών νομάδων. Ωστόσο, αυτή η τάση δεν θα εξασθενίσει, αλλά θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Οι προβλέψεις λένε ότι ο αριθμός των ψηφιακών νομάδων θα φτάσει το ένα δισεκατομμύριο μέσα στην επόμενη δεκαετία. 

Όσο περνάει ο καιρός, οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες εργασίας, καλύτερους μισθούς και περισσότερα τεχνολογικά εργαλεία για να κάνουν τη δουλειά τους πιο γρήγορα και εύκολα. 

Επίσης, οι εταιρείες αρχίζουν να συνειδητοποιούν τα πλεονεκτήματα της πρόσληψης εργαζομένων που μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι θα έχουν χαμηλότερα έξοδα για την ενοικίαση γραφείων. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι εξ αποστάσεως φαίνεται να είναι πιο παραγωγικοί, καθώς όταν έχουν την επιλογή να εργάζονται ευέλικτες ώρες τους δίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση.

 

 

 

Τι χρειάζονται οι προορισμοί για να είναι ένα επιτυχημένο μέρος για να προσελκύσουν ψηφιακούς νομάδες;

Οι πιο καθολικές απαντήσεις από το πρώτο συμβάν περιλάμβαναν:

•          Καλή συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο

•          Φιλικoί και φιλόξενοι άνθρωποι / χώρος συνεργασίας

•          Κατάλληλη διαμονή

•          Ασφαλές περιβάλλον – χαμηλού κινδύνου (ειδικά εν όψει της πανδημίας)

Οι ψηφιακοί νομάδες στον ελεύθερο χρόνο τους προτιμούν να απενεργοποιήσουν τις συσκευές τους και να αλληλοεπιδράσουν με άλλους ανθρώπους ή να χαλαρώσουν χωρίς τεχνολογία.

Οι ψηφιακοί νομάδες χρησιμοποιούν τις ομάδες του Facebook σε μεγάλο βαθμό για να έρθουν σε επαφή με άλλους σε τοπικό επίπεδο και να ανταλλάσσουν απόψεις για μέρη που προτείνονται να πάνε και για τις δραστηριότητες στην γύρω περιοχή. Η συνεισφορά σε αυτές τις ομάδες με έναν χρήσιμο και επαγγελματικό τρόπο μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να συνδεθούν με τους ψηφιακούς νομάδες και να τους προσελκύσουν στην περιοχή σας .

Δείτε μια εκτίμηση των εσόδων που μπορείτε να κερδίσετε!

360 lettings

360 Lettings

More To Explore

θέλετε να αυξήσετε τις κρατήσεις σας?

Η Ομάδα της 360 lettings Είναι δίπλα σας